آیا با مضرات نوشابه آشنا هستید؟

نوشابه نوشیدنی خوشمزه ایست که این روزها در کنار هر غذایی دیده می شود. اما تحقیقات نشان می دهند، به طور متوسط ایرانی ها حدود 42 لیتر نوشابه در سال می نوشند. این در حالی است که مصرف متوسط نوشابه در جهان حدود 10 لیتر است.
بحث زیادی بر سر مصرف نوشابه بین متخصصات سلامت و تغذیه وجود دارد. گفته می شود نوشابه مضرات زیادی برای سلامت بدن دارد. در ادامه مضرات این نوشیدنی آورده شده است:
1- نوشابه قند زیادی دارد.
گفته می شود یک بطری نوشابه معادل 10 قاشق چای خوری شکر است. افرادی که در طولانی مدت نوشابه مصرف می کنند، بیشتر از سایرین به دیابت و یا مقاومت به انسولین دچار می شوند. افزایش وزن نیز جز عوارض قند بالای نوشابه می باشد.
2- نوشابه ها شیرینی های مصنوعی دارند.
در تولید انواع نوشابه از آسپارتام به عنوان شیرین کننده استفاده می کنند. این قند بسیار مضرتر از قند معمولی می باشد. از جمله عوارض آسپارتام می توان به تشنج، ام اس، تومور مغزی، دیابت . اختلالات عاطفی اشاره کرد.
3- بیشتر نوشابه ها منبع غنی کافئین هستند.
کافئین بالا در بروز انواع سرطان، تومور سینه، ضربان نا منظم قلب و فشار خون بالا تأثیر گذار است.
4- مصرف نوشابه در بروز چاقی مؤثر است.
محققان بر این باورند، مصرف نوشابه به دلیل قند بالا با چاقی رابطه دارد.
5- نوشیدن بیش از اندازه نوشابه موجب فقر مواد غذایی مفید بدن می شود.
در واقع هیچ ارزش غذایی در نوشابه وجود ندارد. نوشابه نه تنها تأثیرات وحشتناکی بر روی بدن می گذارد بلکه هیچ رد پایی از هیچ گونه تأثیر مثبتی در آن دیده نمی شود. نوشابه یک ماده غیر طبیعیست که به بدن آسیب می رساند.
6- مصرف نوشابه موجب کاهش آب بدن می شود.
اگرچه نوشابه ممکن است باعث ایجاد حس تازگی شود اما به سبب حجم بالای شکر، سدیم و کافئینی که داراست آب بدن را کاهش می دهد.
7- نوشابه حاوی اسید فسفریک است.
این اسید در جذب کلسیم بدن تداخل ایجاد کرده و در طولانی مدت موجب پوکی استخوان، خرابی دندان و نرمی استخوان ها می شود. تأثیر این اسید بر دستگاه گوارش نیز کم نیست. یه طوری که، اسید فسفریک موجب کندی گوارش و عدم جذب مواد غذایی می شود.
8- نوشیدن نوشابه برای دندان ها مضر است.
مصرف نوشابه به طور طبیعی باعث بزرگ شدن پلاک دندان می شود که نتیجه آن کرم خوردگی دندان و نیز ایجاد مشکلاتی در لثه است.