لطفا گوشی را در حالت عمودی به دست بگیرید

ارزش تغذیه ای کنسرو سس ماکارونی با سویا و قارچ

....

سویا از دانه های خوراکی و خانواده نخود است که امروزه در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. سویا همچنین به شکل روغن، شیر، توفو و پروتئین تبدیل می شود. دو نوع عمده از سویا کشت میشود که زرد و سیاه هستند.

سویا کم چرب و کم کالری است و منبع غنی از پروتئین، فیبر و بسیاری دیگر از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری می باشد. سویا در بسیاری از شرایط پزشکی و علائم نیز مفید است. 

در ادامه خواص تغذیه ای و داروئی سویا آورده شده است:

1- ضد سموم بدن است.

2- شیر سویا غذای مفیدی برای کودکان است

3- نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است، زیرا اولا ارزش غذایی زیادی دارد ثانیا مواد نشاسته ای که تبدیل به قند می شود در آن کم است.

4- سویا برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم مفید می باشد.

5- فرآورده های سویا برای پیشگیری سرطان مفید است.

6- سويا مقادر تری گلیسیدر خون را پائین می آورد.

7- سویا سنگ کیسه صفرا را شکسته و خارج می سازد و اگر از فرآورده های سویا استفاده کنید در بدن شما سنگ کیسه صفرا تولید نخواهد شد.

8- سویا برای سلامت روده بزرگ و تنظیم تخلیه و دفع مواد زائد بسیار مفید است.

9- سویا از سرطان سینه جلوگیری می کند.

10-  سويا منبع غنی از هورمون استروژن است بنابراین می توان جانشین هورمونهای مصنوعی در دوران یائسگی باشد ، پس خانم ها در دوران یائسگی بهتر است از فرآورده های سویا استفاده کنند.

 

قارچ، خوراکیِ خوشمزه‌ای است که انواع مختلفی دارد. این گیاه کلروفیل یا سبزینه ندارد برای همین، مواد مغذی مورد نیاز جت رشد را از گیاهان و حیوانات مرده یا در حال فساد جذب می‌کند. قارچ‌ها رنگ، بافت، شکل و خواص مختلفی دارند. میانگین مصرف سرانه قارچ در دنيا ۲/ ۵ کیلوگرم و در کشورهای اروپایی ۵ کیلوگرم و در ایران ۴۰۰-۳۵۰ گرم می باشد.

1- قارچ پتاسیم زیادی دارد و ریتم طبیعی قلب را حفظ می کند.

2- برای کاهش فشار خون مفید است.

3- مس موجود در آن به گلبول سازی کمک می کند.

4- منبع عالی سلنيوم است و خطر بروز سرطان سینه و پروستات را کاهش می دهد.

5- قارچهای خوراکی دارای مواد با ارزش غذایی زیادی مانند آب ، املاح و انواع ویتامینها می باشند .

6- اصولا یکی از انگیزه های روی آوردن به صنعت تولید و پرورش قارچ تأمین پروتئین تکمیلی مورد نیاز انسان بوده است و قارچهای خوراکی با میزان ۳۰- ۲۵ درصدی پروتئین، هم رديف حبوبات و بالاتر از سبزیجات و میوه ها قرار گرفته اند علاوه بر این پروتئین قارچهای خوراکی ۸۰ - ۷۰ درصد قابل هضم است.

7- برای افرادی که بدلیل کلسترول بالا نباید از گوشت قرمز استفاده نمایند غذای مفیدی محسوب می شود.

8- میزان مواد کالری زا در قارچهای خوراکی پائین و غذایی مفید برای رژیم لاغری و تغذیه افراد دیابتی محسوب می شود.

9- قارچ ها از نظر نمک های معدنی غنی هستند بطوری که نمک های معدنی آن ها از گوشت بیشتر و دو برابر سبزی ها می باشد. از نظر ویتامین ها نیز حاوی انواع ویتامین هایی نظیر C، Kو  A  می باشد.