لطفا گوشی را در حالت عمودی به دست بگیرید

با روش های ساده سرماخوردگی پاییزی را درمان کنید.

....

سرماخوردگی معمولی با رسیدن فصل پاییز و سرد شدن هوا تبدیل به یکی از بیماری های شایع می شود. افت محسوس دما و خشکی هوا در این فصل از علل بروز سرماخوردگی است. بهتر است تا با رژیم مناسب سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید و در رژیم غذایی از مواد غذایی سالم و مقوی استفاده کنید.

برای افرادی که سیستم ایمنی قوی دارند، سرماخوردگی معمولی یک مزاحمت چند روزه بین 3-5 روز است اما می تواند برای افرادی که دچار بیماری هایی مانند آسم و یا مشکلات ریوی هستند همراه با خطرات جدی باشد.

در فصل پاییز، تغییرات دمای هوا زیاد است و در برخی ساعات روز، هوا به شدت گرم شده و در دیگر ساعات هوا خنک یا حتی سرد می شود. این تغییرات هوا موجب تغییر دمای بدن به طور ناگهانی شده و در نهایت سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند. در این شرایط است که فرد در معرض ابتلا به ویروس های سرماخوردگی فصلی و آنفولانزا قرار گیرد. یکی دیگر از عواملی که موجب شیوع سرماخوردگی در این فصل می شود، خشکی هواست. این خشکی قدرت دفاعی مخاط تنفسی را کاهش داده و به همین دلیل سرماخوردگی بروز می کند.  

 

برای تقویت سیستم ایمنی و درمان سریع تر سرماخوردگی راه های زیر را امتحان کنید:

1- همانطور که گفته شد، خشکی هوا در فصل پاییز، موجب خشک شدن مخاط و تجمع اخلاط مزاحم در مسیر ریه و سینوس ها می شود. به همین دلیل بهتر است شب ها پیش از خوابیدن دو لیوان آب جوشیده گرم میل کنید. نوشیدن آب گرم قبل از خواب به پاکسازی ترشحات ریوی و سینوس ها کمک کرده و مانع از گلو درد و سرماخوردگی می شود. نوشیدن مایع‌های بیشتر کمک به کم شدن خلط در گلو و بینی می‌کند. در زمان بیماری قهوه و نوشابه‌های کافئین‌دار ننوشید زیرا باعث کم‌آبی بدن می‌شود.

2- در پاییز، مصرف عسل را فراموش نکنید. عسل به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی در درمان سرماخوردگی و همچنین تقویت سیستم ایمنی مؤثر باشد. بهتر است عسل را با آب گرم و لیمو ترش میل نمایید. این مخلوط مقوی، مخاط را ضدعفونی می کند.

3- مصرف سیر در جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا مؤثر است. گوگردی که سیر وجود دارد تأثیرات ضد میکروبی دارد. همچنین، ترکیبی به نام "آلیسین" که در سیر وجود دارد، خاصیت ضد ویروسی دارد.

4- بهتر است سوپ سبزیجات را در برنامه غذایی خود بگنجانید. از جو یا برنج به همراه جعفری و گشنیز، پیاز و لیموعمانی در تهیه این سوپ استفاده کنید. توصیه می‌شود برای پیشگیری از سرماخوردگی هرروز یک وعده از این سوپ را میل نمایید.

5- در شب های پاییز یک دستگاه بخور در اتاق خواب خود قرار دهید. می توانید از چند قطره اوکالیپتوس نیز در آب استفاده کنید تا مجرای تنفسی باز شده و خشکی این مجاری بر طرف شود.

6- در رژیم غذایی خود، انواع سالاد و میوه را بگنجانید. مطالعات نشان می دهد سبزیجات و میوه ها مدت زمان سرماخوردگی و شدت آن را کاهش می دهند. به همین دلیل سعی کنید مواد غذایی ضروری را به بدن برسانید تا هم از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنید و هم شدت آن را کاهش دهید.