لطفا گوشی را در حالت عمودی به دست بگیرید

10 خاصیت شگفت انگیز عسل

....

10 خاصیت شگفت انگیز عسل

از دوران باستان، عسل هم به عنوان غذا و هم دارو مصرف شده است. عسل خاصیت زیادی برای حفظ سلامتی داشته و بسیاری از متخصصان تغذیه باور دارند که مصرف آن گزینه بهتری نسبت به شکر می باشد. در ادامه 10 خاصیت شگفت انگیز عسل آورده شده است.

1- عسل دارای مواد مغذی بسیاری می باشد.

عسل ماده ای مغذی و شیرین می باشد که توسط زنبور عسل ساخته می شود. زنبورهای عسل از شهد گل های دارای شکر زیاد تغذیه کرده و آن را گوارش و در نهایت بر می گردانند. محصول نهایی که عسل می باشد، در حفره های کندو ذخیره می شود. رنگ، طعم و بوی عسل بستگی زیادی به نوع گل هایی که زنبورها از ان تغذیه کرده اند دارد.

به طور طبیعی یک قاشق غذاخوری عسل (21 گرم) شامل 64 کالری و 17 گرم شکر متشکل از فروکتوز، گلوکز، مالتوز و ساکروز می باشد. عسل فاقد هر گونه فیبر، چربی و پروتئین بوده و در آن مقدار کمی از ویتامین ها و مواد معدنی نیز یافت می شود. عسل های روشن و شفاف مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارند اما عسل های تیره نسبت به عسل های روشن مقدار بیشتری از آنتی اکسیدان را دارند.

2- عسل با کیفیت حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان می باشد.

آنتی اکسیدان های موجود در عسل  شامل اسیدهای آلی و ترکیبات فنولی مانند فلانوئیدها هستند. دانشمندان معتقدند، این ترکیب باعث شده تا عسل قدرت آنتی اکسیدانی بالایی داشته باشد. مواد دارای آنتی اکسیدان ریسک ابتلا به حملات قلبی، مغزی و برخی از انواع سرطان ها را کم تر کرده شده و در سلامت چشم نیز تاثیر گذارند.

3- مصرف عسل برای بیماران دیابتی بهتر از شکر می باشد.

مصرف عسل ریسک بیماری های قلبی را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش می دهد. برای مثال، باعث پایین آمدن LDL کلسترول، تری گلیسیرید و بالا رفتن HDL  کلسترول می شود. اما شواهد حاکی از آن است که مصرف عسل موجب بالا رفتن قند خون نیز می شود. البته، این مقدار به مراتب کمتر از میزان حاصل از مصرف شکر خواهد بود. به همین دلیل مصرف آن برای بیماران دیابتی باید با احتیاط صورت گیرد.

4- آنتی اکسیدان موجود در عسل باعث پایین آمدن فشار خون می شود.

فشار خون عامل بسیار مهمی در ابتلا به بیماری قلبی بوده و عسل به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدان کمک بسیاری به پایین آمدن آن می کند.

5- عسل همچنین موجب بهبود کلسترول می شود.

بالا بودن سطح LDL کلسترول عامل مهمی در ابتلا به بیماری های قلبی می باشد. این نوع کلسترول نقش زیادی در تجمع چربی ها در دیواره شریان ها داشته و منجر به حملات  قلبی می شود. در واقع عسل، میزان کلسترول LDL را کاهش داده و در عین حال موجب بالا رفتن میزان  HDL کلسترول شده که برای بدن مفید است.

6- عسل باعث پایین آمدن تری گلیسیرید می شود.

تری گلیسیرید بالا یکی دیگر از عوامل ریسک ابتلا به بیماری های قلبی می باشد. رژیم غذایی سرشار از شگر و کربوهیدرات موجب تغییر سطح تری گلیسیرید خون می باشد. مطالعات نشان می دهند، مصرف عسل نسبت به شکر به میزان کمتری موجب بالا رفتن تری گلیسیرید خون می شود.

7- آنتی اکسیدان های موجود در عسل اثرات مفیدی بر روی سلامت قلب دارند.

همان طور که گفته شد، عسل منبع غنی فنول ها و دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی می باشد. بسیاری از این مواد ریسک بیماری های قلبی را کاهش می دهند. این آنتی اکسیدان ها بر روی شریان ها تأثیر داشته و موجب انبساط آن ها شده، در نتیجه خون بیشتری به قلب می رسد. آنتی اکسیدان ها همچنین مانع لخته شدن خون و بروز سکته قلبی می شوند.

8- عسل موجب تسریع روند التیام زخم و سوختگی می شود.

از دوران مصر باستان، از عسل به عنوان التیام دهنده جای سوختگی و زخم استفاده می شده است. عسل همچنین برای زخم های دیابتی بسیار مفید واقع می شود. برخی محققان اعتقاد دارند، عسل به دلیل داشتن خاصیت آنتی باکتریال و ضد التهاب موجب بهبود بافت های آسیب دیده و تغذیه بهتر بافت های اطراف آن خواهد شد.

9- عسل موجب بهبود سرفه در کودکان می شود.

برخی آلودگی های تنفسی  باعث بروز سرفه در کودکان می شوند. برخی درمان های دارویی برای سرفه همیشه موثر نبوده و اثرات جانبی دارند اما  عسل می تواند بسیار موثر می باشد.

10- بسیار خوشمزه است اما در عین حال میزان بالایی کالری و شکر دارد.

عسل بسیار خوشمزه بوده و سالم تر از شکر می باشد. اما دقت کنید تا عسل مرغوب از برندی مورد اطمینان را مصرف نمایید. زیرا برخی برندهای نا مرغوب آن را با مخلوط شکر و آب مخلوط می کنند. همچنین توجه داشته باشید با تمام مزایای عسل بهتر است به مقدار مناسب مصرف نمایید.