طرز تهیه آش دوغ اردبیلی

طرز تهیه آش دوغ اردبیلی
یکی از غذاهای خوشمزه اردبیل، آش دوغ است. این آش به خاطر طعم و بوی بی نظیرش بسیار معروف است. در ادامه دستور تهیه آش دوغ را آورده ایم.
مواد لازم: (مناسب برای 6 نفر)
برنج 1 پیمانه
پوست چرخ کرده 200 گرم
کنسرو نخود آبگوشتی سحر
سبزی آش 500 گرم
تخم مرغ 1 عدد
ماست ترش 2 کیلو
پیاز رنده شده 1 عدد
سیر خرد شده یک بوته
آب 2 لیتر
نمک و فلفل به میزان لازم
زمان تهیه: حدود 30 دقیقه
طرز تهیه:
برنج شسته شده، تخم مرغ و ماست را داخل یک قابلمه نسبتا بزرگ بریزید و با هم مخلوط کنید. مراقب باشید مواد را آرام هم بزنید تا ماست نبرد. در مرحله بعد، آب را به مواد اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. مواد را مدام هم بزنید تا به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد نیز به مدت 2 دقیقه به هم زدن ادامه دهید.
بعد از این زمان، شعله گاز را کم کنید تا دوغ به آرامی بجوشد. کنسرو نخود آبگوشتی سحر را نیز به میزان 1/5 پیمانه به مواد اضافه کنید. در این مرحله نیازی به گذاشتن درِ ظرف نیست.
حالا گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل به صورت توپ هایی به اندازه فندوق گرد کرده و داخل آش بریزید. 1-2 دقیقه صبر کنید تا گوشت خودش را داخل آش بگیرد و بعد آش دوغ را به آرامی هم بزنید. بعد 6-7 دقیقه، گوشت ها که پختند و به سطح آش آمدند سیر را به آن اضافه کرده و اجازه دهید 1-2 دقیقه با هم جوش بخورند. در مرحله بعد سبزی آش را داخل مواد ریخته و هم بزنید. دقت داشته باشید شعله حرارت روی کم باشد تا مواد به آرامی با هم پخته شوند و آش به جوش بیاید. بعد از 20 دقیقه آش دوغ اردبیلی خوشمزه آماده شده می توانید نوش جان کنید.