کارنیاک یا بادمجان شکم پاره؛ یک غذای خوشمزه استانبولی

طرز تهیه کارنیاک یا بادمجان شکم پاره
بادمجان شکم پاره یا کارنیاک یک غذای خوشمزه استانبولی است. این غذا در کشورهای مختلف به روش های متفاوتی تهیه می شود و یکی از محبوب ترین غذاهای آسیایی به شمار می آید. با ما همراه باشید.
مواد اولیه: (مناسب برای 4 نفر)
بادمجان متوسط 4 عدد
گوشت چرخ کرده 300 گرم
گوجه فرنگی بزرگ 1 عدد
فلفل سبز تند 2 عدد
پیاز سفید بزرگ 1 عدد
سیر 3 حبه
برگ جعفری 1/4 پیمانه
روغن زیتون 3 ق.غ.
روغن آفتابگردان 1 لیوان
نمک و فلفل به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس بادمجان شکم پر:
رب گوجه فرنگی سحر
سس فلفل هالوپینا سحر
آب جوش 1 لیوان
سیر 1 حبه
شکر 1/2 ق.چ.
نمک 1/2 ق.چ.
زمان تهیه: 90 دقیقه
طرز تهیه:
بعد از این که سر و ته بادمجان ها را جدا کردید در آب نمک بخوابانید تا هم سیاه نشوند و هم طعم خود را حفظ کنند. بعد از این مرحله، بادمجان ها را خوب خشک کرده و سرخ کنید.
برای این که بادمجان شکم پر شما سالمتر باشد و فرمش را از دست ندهد، روی بادمجانها کمی روغن زیتون بمالید و به جای سرخ کردن آنها را داخل فر قرار داده و تنوری کنید. برای سرخ کردن بادمجان ها، به کمک یک چاقوی تیز روی بادمجانها شکاف ایجاد کرده و آنها را داخل یک ماهیتابه گود در روغن سرخ کنید. سپس بادمجانها را روی چند تکه دستمال کاغذی بزرگ قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود. وقتی بادمجانها سرخ شدند، آنها را از وسط باز کنید و داخلشان کمی شکر بپاشید تا خوشمزهتر شوند.
حالا، پیاز را نگینی و سیر را باریک باریک خرد کنید. گوجه فرنگی را هم پوست گرفته و به شکل مربع خرد کنید. فلفلها را از وسط دو نیم کنید، تخمهای آن را خارج کرده و سپس خرد کنید. سیر و پیازها را داخل ماهیتابه ریخته و همراه کمی روغن زیتون تفت دهید. سپس گوشت چرخ کرده را به آن ها اضافه کرده و تفت دهید. در حالی که گوشت را داخل تابه هم میزنید، فلفل سبز را به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
مواد را از روی اجاق بردارید و جعفری را آرام آرام اضافه و با مواد مخلوط کنید. بادمجانهای سرخ شده را طوری که روی برش خورده آنها به سمت بالا است روی سینی بگذارید، به کمک قاشق آنها را کمی باز کنید و مواد را تا جایی که میتوانید داخل بادمجانها بریزید.
برای تهیه سس، سیر له شده را کمی تفت دهید، سپس 1 قاشق غذاخوری از رب گوجه فرنگی سحر را هم تفت بدهید و 1 قاشق مرباخوری سس فلفل هالوپینای سحر و نمک و شکر را به آن اضافه کنید. آب جوش را روی آنها بریزید و سس را کمی بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد.
بادمجان های شکم پر را داخل فر که با دمای ۱۷۰ درجه گرم شده به مدت ۳۰ دقیقه بپزید و سپس سس را به مقدار دلخواه روی آنها بریزید و نوش جان کنید.