یک غذای خوشمزه شمالی

طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی
انار آویج، انارویج یا خورشت اناربیج یک غذای خوشمزه شمالی است که طرفداران بسیاری دارد. خورشت اناربیج هم مانند بقیه غذاهای شمالی عطر، طعم و رنگ خوبی دارد. در دستور تهیه این غذای خوشمزه از سبزی محلی شمالی به نام خالواش استفاده میشود. آب انار ترش هم از مواد اولیه ضروری آن است. اگر دنبال یک غذای خوشمزه برای میهمانی ها هستید حتما با ما در ادامه همراه باشید:
مواد لازم: ( مناسب برای 3 نفر)
گوشت چرخکرده 300 گرم
پیاز 1 عدد
رب انار به مقدار لازم
آب انار ترش 1 لیوان
گردو 250 گرم
سبزی خرد شده 230 گرم (100 گرم تره، 80 گرم جعفری، 50 گرم خالواش، چند برگ نعنا)
گلپر 1 ق.م.
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
زمان تهیه: 4 ساعت
طرز تهیه:
ابتدا گردوها را خوب آسیاب کنید. سپس، داخل یک قابلمه بزرگ، یک لیوان آب انار، مقداری نمک و زردچوبه ریخته و بگذارید به جوش بیاید.در این زمان، مقداری آب به گردو اضافه کرده و داخل قابلمه آب انار بریزید. برای این که گردو به خوبی پخته شده و روغن بیاندازد، 2 تا 3 ساعت اجازه دهید تا بپزد. در زمان پخت 3 بار آب سرد به مواد اضافه کنید تا گردو به خوبی روغن بیاندازد.
حدود 200 گرم از سبزی خرد شده را داخل ماهیتابه به خوبی با روغن تفت داده و بعد به خورشت اضافه کنید و حدود 1 ساعت با هم خوب بپزید. در همین زمان، پیاز را بعد از پوست کندن رنده کرده و آب اضافی آن را بگیرید. داخل یک ظرف به گوشت چرخ کرده اضافه کرده، به همراه باقی مانده سبزی و مقداری ادویه خوب مخلوط کرده و ورز دهید. سپس گوشت ها را گلوله کنید (به اندازه گردو).
در این زمان، رب انار و گلپر را به خورشت اضافه کنید و بعد گوشت قلقلی های آماده شده را کمی داخل روغن تفت داده و بعد به خورشت اضافه کنید. بعد از یک ساعت خورشت شما کاملا جا افتاده و آماده است.
نوش جان بفرمایید.